AKSARAY / MERKEZ - Hacı Ömer Usluer Anaokulu

May

23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı. Milli öğeler içeren şarkılar ve şiirler söyleyerek danslarını sergileyen bu günün küçüğü, yarının büyüğü olan çocuklarımız, bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.

Mrt

Geleneksel kültürümüzün orta oyunu olan Karagöz ve Hacivat oyununun kahramanlarını okulumuzda misafir ettik. Çocuklarımız Karagöz ve Hacivat oyununu izlerken hem eğlenceli vakit geçirdiler hem de kültür öğelerimizin önemli unsurlarından birini de tanımış oldular.

Mrt

İlimiz Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda eğitim faaliyetlerine katılan çocuklarımız, eğlenceli vakit geçirirken aynı zamanda trafik kurallarını da öğrenmiş oldular.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi ocak ayı hedeflerinden olan uzman görüşü için Aksaray Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül AKINCI COŞGUN, okulumuzda öğretmen ve velilere etkileşimli kitap okuma ve uygulamanın önemine dair örnekler ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında 04 Mart pazartesi günü  saat 11.15'te il genelinde eş zamanlı olarak yapılan tahliye tatbikatı, okulumuzda da başarı ile gerçekleştirilmiştir. Doğal afetlere karşı alınacak önlemlere yönelik bilgilendirmeler yapılmış, çocuklarımızda farkındalık oluşturulmuştur.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesinde bu ay Kültürümüzü tanımaya yönelik etkinliklere yer verildi. Çocuklarımıza Türk Kültürünü tanıtmak amacı ile  önce Aksaray'ın daha sonra diğer bölgelerimizin kültürel özellikleri çeşitli geziler, sergiler, oyunlar yoluyla aktarılmaya çalışıldı.

Ara

Tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın öneminin vurgulandığı Yerli Malı Haftası okulumuzda kutlandı. Yerli malı kullanmanın önemi, çeşitli etkinliklerle çocuklarımıza aktarıldı.

Kas

Atamızı aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında geleceğimize umutla bakmamızı sağlayan bu günün küçükleri yarının aydınlık yüzleri olan çocuklarımız Cumhuriyet coşkusunu yaşadı. Bayrak, Vatan, Millet  değerlerimizi yaşatmaya çalıştığımız çocuklarımız  güçlü geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın umudu olacaklar.

Haz

Güzel ve verimli geçen bir yılın ardından son noktayı koymaya yaklaştığımız günlerde eğlenceli bir program hazırladık. Çocuklarımız ilizyon gösterileri, şişme oyun parkı, köpük show, sergi gezme, patlamış mısır ve dondurma eşliğinde çok güzel bir gün geçrdiler. Emeklerini esirgemeyen öğretmenlerimize ve çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

May

Geçmişten Geleceğe Oyun projemiz ile unutulmaya  yüz tutmuş  değerlerimizi velilerimizin de katkıları ile öğrencilerimiz yaparak ve  yaşayarak etkinliklerle içselleştirilmiştir. Birbirinden farklı bu oyunlarımız sayesinde öğrencilerimiz  eğlenme, zevk alma gibi duyuşsal  özelliklerine ek olarak, onların deneyim kazanma, öğrenme, araştırma ve keşfetme gibi becerilerinin de gelişimini ortaya çıkarmıştır. Eğitim -öğretim sürecimizde ki bu gayret ve yaklaşımlarımız ile öğrencilerimiz proje dahilinde  WEB 2 araçları, E BOOK  ,BROŞÜR ile tanışırken öğrenilenleri çevremizdekilerle paylaşarak yaygınlaştırdık.

Projemiz; Türkiye, Yunanistan, Polonya, Romanya, Ürdün ülkelerinden öğretmen ve öğrencileri ile bir araya gelerek, geleneksel oyunlarımızı tüm ortaklarımız sayesinde keşfederek hem eğlendik, hem de öğrendik. En önemlisi de geçmişimizi yeni nesillerimizin ışığı altında geleceğe taşıma bilinci ile etkinliklerimizi okul bahçemizde oynayarak, projemizin de  katılım belgelerini öğrencilerimize taktim ederek  kapanış finalini  gerçekleştirdik.